Dans weekend Lasse-Stefanz

Folkets hus Östersund PB-Hallen
Skriv ut
01 nov. - 02 nov. 2019
21:00
82 Dag(ar) sedan

Mer information

Evenemangsbeskrivning

Dans weekend. Ikväll med Lasse-Stefanz

Det började med en gitarr på postorder, några grytlock och en gammal rörförstärkare. Sedan var bandet bildat och målsättningen klar, ”vi ska bli det bästa dansbandet i Sverige”.

Året var 1967 och ungdomarna i Lasse Stefanz drog upp framtidsplanerna över saft och kakor.

Tvillingbröderna Hasse och Lasse Sigfridsson hade värvat Olle Jönsson till bandet efter en lyckad audition. Premiärspelningen blev i en bingopaus och gage i form av bingobrickor! Något år senare kom Christer Ericsson och Anders Pettersson med. Föräldrarna Sigfridssons hönshus blev replokal och bandet åkte upp och ner i Sverige, ofta för inga pengar, men allt för att bli kända. För att imponera på klasskompisarna körde de ofta runt i byn på lördagsförmiddagarna med släpet påkopplat för att visa att de skulle på turné. Egentligen hade de inga spelningar.
Men sakta men säkert fylldes spelplanen med jobb, skoldanser och fester hos Centerns Ungdomsförbund. Lyckan var total när de fick spela nonstop med de stora idolerna Lasse Kents…
På lediga kvällar smög de in på dansbanorna i Skåne där legendariska Flamingokvintetten eller Streaplers spelade. De fanns på plats redan när banden kom och i sina anteckningsblock skrev de ner vilket scenljus Flamingo hade eller vilka kablar Streaplers kopplade in sin anläggning med. Sedan gjorde Lasse Stefanz likadant!

De satsade allt på musiken, men i slutet av 70-talet var uppbrottet och nedläggningen bara några dagar bort. Lasse Stefanz hade börjat spela discomusik och det var ingen hit. Publiken och arrangörerna svek, men då ringde skivbolagsdirektören Bert Karlsson och resten är, som man säger, historia…Idag är Lasse Stefanz Nordens största dansband!

De har sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar (dansbandsbranschens stora pris), medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och flera dokumentärer har gjorts. Den 22 ton tunga turnébussen rullar så gott som varje helg iväg från Kristianstad och runt hela Norden. Lasse Stefanz fyller ishallar och folkparker i såväl stekande sol som frostiga minusgrader. De levererar taktfast dans- och partymusik i uppemot fyra timmar varje kväll, svetten lackar och bootsen är putsade.

Lasse Stefanz är svensk folkpark när den är som bäst, 46 år sen starten!

Boka vår 2-rätters dansmeny på tel 063–6649401 eller här på hemsidans beställningssida>>
Förrätt: Betcarpaccio med friterad chevré, serveras med champagne & valnötsvinegrette
Varmrätt: Ryggbiff serveras med kantarellsmör, potatisgratäng med västerbottensost, säsongens primörer och rödvinssås. Kaffe ingår
395 kr inkl. moms

Biljettpris 250:- (Garderobsavgift ingår i priset) 

För våra norska vänner

Eldnes Bussreiser från Norge anordnar bussresor i och med denna danshelg. För mer info: www.eldnes.no Tlf: +47 742 78 41, E-post: bussreiser@eldnes.no 

Östersund 1/11 – 03/11
Danseweekend med Lasse Stefanz, bussavgång från Namsos kaj fredag 1 november kl09.30,  bussavgång Trondheim kl12:00. Pris 1890 NOK.

Folkets hus Östersund

Krondikesvägen 93D, SE-831 46 Östersund | Växel +46 (0)63–664 94 00 | E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Form: Märit Jonsson Design AB Produktion: Björs IT konsult Foto: Jens Ljungdahl, Märit Jonsson, Tommy Andersson, Stefan Linnerhag.