Thank You For the Music – En hyllning till Björn & Benny

Folkets hus Östersund PB-Hallen

Evenemangsbeskrivning

6 oktober 2021 kommer Hyllningen

Thank You for the music – Har du frågor gällande biljetter eller arrangemanget kontakta arrangören MT Live AB, info@mtlive.se

Info från arrangören: 

När vi förra våren bestämde oss för att ta mark och flytta turnén nästan ett år framåt så trodde vi att vi flyttade med marginal. Men pandemin som vi alla vet pågår fortfarande och vår bransch har i stort sett lagts med näringsförbud sen mars 2020.

Det är med stor sorg att vi måste nu meddela att vi återigen får skjuta fram vårens turné. Vi inser att restriktionerna inte kommer släppas upp i vår och har därför valt att återigen flytta fram turnén till hösten 2021. Då vaccineringen har hunnit få den effekt vi alla hoppas och pandemiläget ser betydligt mycket ljusare ut och restriktionerna lättat.

Vi förstår att det är frustrerande för våra biljettköpare och vi är så klart väldigt ledsna över att inte kunna leverera det vi mer än något annat vill men samtidigt så är det förstås liv och hälsa som går först.

Som vi tidigare förklarat så har vi ingen möjlighet att återlösa biljetter. Om vi återbetalar en så måste vi återbetala alla vilket slutar med konkurs och att ingen får varken show eller pengar tillbaka, vi vill till varje pris undvika detta för allas bästa. Däremot så inser vi att om det skulle ligga kvar restriktioner även i höst så kan vi inte flytta fram ytterligare en gång, därför kommer MT Live inom kort ansöka om stöd för smittsäkra evenemang vilket kan innebära att de som inte kan gå till hösten får möjlighet till återbetalning. Vi kommer uppdatera er med mer info om denna process längre fram beroende på vart pandemin tar vägen. 

Vi är så enormt tacksamma för den förståelse och medmänsklighet många av er visat under denna period och vi vill att ni ska veta att vi gör vårt yttersta att så snabbt det går kunna leverera det som ni betalat för.

Vi har givetvis även fått ARN:s synpunkter på återbetalning men vi hävdar att detta är ett force majeure läge och att vi blivit stoppade att utföra vårt yrke. Vi har även stöd för denna hållning av branschens advokater. Det är inte bara MT live som har valt denna väg utan de flesta andra produktionsbolag stora som små inser att det är omöjligt att göra återbetalningar utan att det blir konkurs. Hade vi och de andra produktionsbolagen valt att återbetala så hade det inte funnits något kulturliv kvar efter pandemin. Vi hoppas och ber om förståelse, det är inga lätta tider för någon utav oss. Vi bifogar nya datum i detta mail och köpt biljetter gäller till nya datum, ni behåller era platser.

Showen: Publiken bjuds på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia och ännu fler hits. Det kommer att bli svårt att sitta still...
Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Linda Holberg sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.
Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Höstens stora turné rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera” – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s "Biggest looser VIP".

Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding – Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med "Sol, Vind och Vatten", en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i Miss Saigon.

Längd 2,5t inkl. paus på 20 min. Arrangör: MT Live AB, www.mtlive.seinfo@mtlive.se


Folkets hus Östersund

Krondikesvägen 93D, SE-831 46 Östersund | Växel +46 (0)63–664 94 00 | E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Form: Märit Jonsson Design AB Produktion: Björs IT konsult Foto: Jens Ljungdahl, Märit Jonsson, Tommy Andersson, Stefan Linnerhag.

Pressmeddelande


Vi på Folkets Hus Östersund Ekonomisk Förening vill meddela att vi tyvärr inte kommer att kunna öppna vår event-verksamhet förrän tidigast hösten 2022, detta på grund av COVID-19. Vi har inga möjligheter att planera vår verksamhet utifrån vilka bestämmelser och restriktioner som kommer att gälla för vår bransch.
 
Detta innebär att event- och konferensverksamheten håller helt stängt tillsvidare, vilket betyder att inga konserter, danser, konferenser och övriga event kommer att genomföras i våra lokaler under den här tiden. Restaurangen håller också stängt tillsvidare. Läs pressmeddelandet i sin helhet här>>

 

// Folkets Hus Östersund